Onze visie
• We streven naar een maximale cliëntparticipatie. De cliënt wordt dus ook actief betrokken in de bepaling van de behandelingsduur en het evalueren van het samenwerkingsverband.
• Bij het einde van deze diagnostische fase wordt een voorlopig integratief beeld voorgelegd aan het team. Dit is een schematische voorstelling van de probleemgebieden en positieve aspecten van de cliënt. De privacy van de cliënten wordt bewaakt tijdens een dergelijke voorstelling. De bespreking van dit beeld vormt een intervisiemoment.
• We proberen in onze werking zo veel mogelijk de relevante netwerken te betrekken: het gezin, de school, enz…Daarom verwachten wij van de ouders een stevig engagement, zeker bij jongere kinderen.
Onze samenwerkingen
• Ons Centrum werkt nauw samen met de artsen, diëtisten en psychologen van het UZ Gent, AZ Jan Palfijn Gent en AZ Sint Lucas Gent. Indien gewenst of nodig, kan ook een samenwerking opgesteld worden met andere instanties, zoals bv. de huisarts, school en het CLB.
• Doorgeven van informatie: Informatie over jou en je kind wordt niet aan derden doorgegeven tenzij je daarvoor uitdrukkelijk toelating geeft. Hiervoor moet je aparte toelatingsbrieven ondertekenen. Informatie kan wel (geanonimiseerd) worden gedeeld binnen het team van psychologen om ervoor te zorgen dat de meest gepaste hulp aangeboden kan worden.
• Het centrum beschikt voor begeleidingen die gedurende een langere tijd moeilijk lopen (waar je er samen met de betrokken psycholoog maar niet uit raakt) over een klachtenprocedure.
Onze kwaliteitszorg
• Om de kwaliteit van onze werking te optimaliseren en na te gaan hoe je het samenwerkingsverband beleeft, voeren wij regelmatig tussentijdse evaluaties in, alsook een pre- en post-evaluatie. Dit leidt ook tot een team-intervisiemoment.